Banjaluka

“Marš besmrtnog puka” 9. maja u Banjaluci

U organizaciji Vlade Republike Srpske-Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i uz pomoć gradskih i opštinskih odbora SUBNOR-a, 9. maja, sa početkom u 11.00 časova, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i polaganjem vijenaca, biće obilježen Dan pobjede nad fašizmom.

U Republici Srpskoj ovaj dan biće obilježen nizom manifestacija, na kojima će biti odata počast žrtvama Drugog svjetskog rata u kome je srpski narod učestvovao na strani antifašista, ali i podnio ogromne civilne žrtve – kaže predsjednik GO SUBNOR-a, Rade Džajić.

Loading...

Centralno obilježavanje ovog događaja biće organizovano u Banjoj Luci, a počeće formiranjem kolone od 10.30 do 11.00 časova, koja će se kretati od Parka „Petar Kočić“ do Trga palih boraca („Marš besmrtnog puka“), gdje će biti održan ostali dio programa.

Ovaj „marš“ u kojem će učesnici u koloni nositi uvećane slike učesnika Drugog svjetskog rata, zastave ratnih jedinica iz NOR-a, transparente sa prigodnim porukam i slično, će predstavljati marš podsjećanja na poginule vojnike i civile iz NOR-a, koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

Sa ciljem obezbjeđenja što veće prisutnosti i odavanja počasti svim poginulim borcima i civilima u Narodno-oslobodilačkom ratu 1941-1945.godine, iz SUBNOR-a apeluju na sve, koji to žele, da im se pridruže na ovoj manifestaciji.

– Svaki građanin koji posjeduje sliku svog pretka učesnika Narodno-oslobodilačkog rata, može se pridružiti formiranoj koloni-maršu. Ovo je prilika da se sjetimo onih koji su učestvovali u borbi protiv fašizma i odamo im dužnu počast – ističu u SUBNOR-u.

Svi zainteresovani, za detaljnija obavještenja mogu se obratiti u Gradski odbor SUBNOR-a Banja Luka, na telefon/faks broj: 051/211-985, 051/211-933.

Inače, „Besmrtni puk“ je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede – 9. maja.

Ova manifestacija se prošle godine održala u 64 zemlje, a ove godine očekuje se dvostruko veći broj država-učesnika.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!