Privreda

Objavljeni konsolidovani rezultati Mtela

Mtel Grupa završava prvu polovinu poslovne 2018. godine uz stabilizovane poslovne prihode i rast dobiti, navodi se u saopštenju.

Uprkos višegodišnjem globalnom trendu pada prihoda u sektoru telekomunikacija, koji je uzrokovan prvenstveno razvojem novih načina komunikacije, finansijski pokazatelji na nivou Mtel Grupe za prvu polovinu poslovne 2018. godine pokazuju blagi trend rasta.

Prva polovina poslovne 2018. godine završena je sa neto dobiti u iznosu od 21,8 miliona KM, uz rast poslovnog prihoda od 1,6 odsto. Ukupni poslovni prihodi za prvih šest mjeseci 2018. godine iznose 213,4 miliona KM i viši su u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine za 3,4 miliona KM.

Loading...

U prvih šest mjeseci 2018. godine investiran je oko 91 milion KM. U odnosu na isti period prošle godine zabilježen je rast investicionih ulaganja u internet servise i informacione tehnologije, uz zadržavanje istog nivoa ulaganja u segment fiksne telefonije.

Mtel Grupa je na vrijeme prepoznala nužnost digitalne transformacije i optimizacije portfolija usluga i trenutno broji oko 1,5 miliona korisnika.

„Dugoročnu održivost i finansijsku stabilnost omogućava i višemilionsko investiranje u optičku mrežu i razvoj savremenih IKT rješenja. Potpuno smo spremni za pružanje usluga baziranih na LTE tehnologiji“, ističu u kompaniji Mtel.

Fokus poslovanja je na integrisanim uslugama koje omogućavaju kvalitetnu komunikaciju u jednom domu ili poslovnom okruženju. U prvih šest mjeseci 2018. godine korisnička baza integrisanih usluga dostigla je nivo od preko 100 hiljada korisnika, što je dovelo i do rasta prihoda od integrisanih usluga za 12,2 odsto.

U segmentu mobilne telefonije ulažu se značajni napori za jačanje baze postpaid korisnika. Zahvaljujući stalnom prilagođavanju potrebama korisnika, pored konstantnog jačanja liderske pozicije na tržištu BiH, Grupa Mtel uspješno posluje i izvan granica BiH.

„Kompanija će i dalje koristiti regionalna znanja, kako bi bila primjer uspješnog poslovanja na ovom tržištu“, ističu u Mtelu i dodaju mogućnost daljeg osnaživanja kroz akvizicije.

Izvor
Capital.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!