Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

PDP: Spasićemo javna preduzeća

”Sva javna preduzeća koja upravljaju ogromnim bogatstvima Republike Srpske posluju sa gubitkom i javna je tajna da služe uglavnom za izvlačenje novca, stranačko zapošljavanje i finansiranje predizborne kampanje koalicije SNSD, DNS i SP. PDP će, čim preuzme vlast poslije izbora, donijeti zakone i propise po kojima će baš svaki direktor i uprava morati da odgovaraju za rad javnih preduzeća”, rekla je član Predsjedništva Partije demokratskog progresa Mira Pekić.

Pekićka je podsjetila da najveći dio javnih preduzeća ima višemilionska dugovanja za neuplaćene poreze i doprinose prema Poreskoj upravi RS i da za to niko ne odgovara.

”Partija demokratskog progresa odlučna je, odmah poslije izbora, da riješi status javnih preduzeća, kao i preduzeća od strateškog interesa. Vlada mora da imenuje upravljačku strukturu koja od javnih preduzeća pravi uspješne poslovne subjekte, koji će biti motori ekonomskog razvoja. Javna preduzeća su nekad bila ponos i snaga države, a SNSD, DNS i SP su ih pretvorili u rupe bez dna koje gutaju naš novac”, rekla je Pekićka.

Ona je podsjetila da veliki javni sistemi propadaju sve dok niko ne odgovara za njihove rezultate. Pekićka je dodala da u svakoj normalnoj zemlji vlast definiše očekivane rezultate za svako javno preduzeće za svaku fiskalnu godinu.

”Кod tako definisanih kriterijuma uprava preduzeća je odgovorna za rezultate i ona uprava koja ne ispuni očekivani rezultat automatski mora da bude smijenjena. U Republici Srpskoj niko nizašta ne odgovara i javna preduzeća, kojima bez ikakvih kriterijuma upravljaju SNSD, DNS i SP, služe isključivo za izvlačenje novca, rasipništvo i bahaćenje narodnom imovinom”, rekla je Pekićka.

Izvor
BN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button