Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

UKC RS dobio upotrebnu dozvolu za probni rad

Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izdata je upotrebna dozvola za probni rad i privremenu upotrebu za rekonstruisani i opremljeni Centralni medicinski blok i dograđeno Sjeverno krilo.

Tokom probnog rada investitor i izvođači radova dužni su da urade sva potrebna ispitivanja, mjerenja i osmatranja radi potvrđivanja potpune tehničke ispravnosti objekta, saopšteno je iz UKC-a.

Obaveza investitora je da prije isteka probnog rada nadležnom organu podnese zahtjev za konačni tehnički pregled.

Komisija za tehnički pregled dužna je da u roku od osam dana nakon isteka probnog rada izvrši konačni tehnički pregled, te da nadležno ministarstvo izda trajnu upotrebnu dozvolu.

Ovo je standardna zakonska procedura kada je riječ o kapitalnim objektima ovog tipa i, u skladu sa zakonskom regulativom, vrijeme trajanja probnog rada i privremene upotrebe je šest mjeseci.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske donijelo je 19. septembra rješenje o izdavanju upotrebne dozvole za izvedene radove na rekonstrukciji, opremanju Centralnog medicinskog bloka i dogradnji Sjevernog krila Centralnog medicinskog bloka UKC-a, koji su svečano otvoreni 22. septembra.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button