Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

U Banjaluci poslije poplava ostala klizišta

Nakon poplava, stigla su klizišta. Jedno je ugrozilo i dom porodice Kuzmanović u banjalučkom naselju Lauš. Odron je došao na samo metar od njihovog kućnog praga. Godine truda i rada, pred očima su im nestale. Kako će sanirati štetu, Zoran i sam ne zna. Priča, svaka pomoć bi im dobro došla. 

“Strah je bio i kod mene, i kod djece, supruge, ne znam šta bih vam rekao. Ne može se opisati kako smo se osjećali. Sve što sam za ovo godina rada, truda stekao, uložio sam u tu kuću.” Kada bi mogli izaći u susret, jer to gore, moram sada raditi potporni zid, da sačuvam sada dalje. E, sada, ja stvarno sredstava nemam. Ono što sam imao, sve sam uložio u ovo,” rekao je Kuzmanović.

Na terenu je bila i inspekcija. U sanaciju su odmah krenuli. Kako kažu, klizište je ugrozilo bezbjednost porodice, te su Kuzmanovići bili prinuđeni iseliti se. Sada je, tvrde, stabilna situacija. Spriječeno je dalje širenje klizišta.

“Kada smo izašli na teren, ponovo po prijavi porodice, vidjeli smo da je stanje izuzetno ozbiljno i reagovali smo. U saradnji sa gradskim štabom, gradonačelnikom, preduzeli smo odmah aktivnosti. Naložili smo firmi, koja se bavi sanacijom, koja ima potpisan ugovor sa gradom Banjaluke, da krene odmah u sanaciju tog klizišta,” kaže janko kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Banjaluka.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove kažu, bili su angažovani i u Komisijama za procjenu štete od poplava. Najviše šteta ima na infrastrukturi.

“Na području Banjaluke, nakon poplava, aktiviralo se više od 10 klizišta. Hitna sanacija klizišta bila je u Han Kolima, a podjednako teška situacija je bila i na putu Bronzani Majdan – Kmećani, gdje je klizište potpuno prekinulo saobraćaj. Najteža situacija bila je na Laušu.”

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button