Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Liverpul u velikom stilu izbacio Porto, čeka ga Barsa u polufinalu

Liverpul je u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona pobijedio Porto u gostima 4:1 te se s ukupnih 6:1 plasirao u polufinale gdje će igrati protiv Barselone.

Klopov tim je u jeku velike borbe sa Sitijem za naslov prvaka najveći dio posla napravila u prvoj utakmici na Enfildu koju je dobila 2:0. I dobro da jest, jer kako je u Portu izgledala prvih 26 minuta mogla je teško stradati.

Domaćini su bili za klasu bolji tim nakon prvih deset minuta su mogli poništiti prednost gostiju. Već u prvoj minuti Korona je probio desnu stranu i gađao suprotne rašlje, ali je lopta otišla malo preko gola. Šest minuta kasnije Marega je bio u čistoj šansi, no pogodio je Alisona.

Liverpoul nije mogao spojiti dva pasa na otvaranju susreta, ali je u 26. minuti potpuno okrenuo utakmicu. Bila je to prva smislena akcija gostiju na utakmici. Salah je povukao kontru i lopta je nakon nekoliko brzih i preciznih dodavanja došla do Manea koji je bio potpuno sam na drugoj stativi i rutinski je zabio za 0:1.

Sudija je konsultovao VAR zbog mogućeg ofsajda, ali na usporenoj snimci se vidjelo da je Liverpulov napadač za nekoliko centimetara bio u liniji s obranom.

Gol je očekivano presjekao domaćine koji su prvo poluvrijeme završili s 15 udaraca na gol naspram dva Liverpulova, ali to je ono što dijeli veliki timovi od malih. Klop je na poluvremenu u svlačionici ostavio beskorisnog Origija i ubacio Firmina nakon čega je Liverpul počeo igrati puno bolje.

Iako je Porto više držao loptu u nogama, bio je uglavnom bezopasan i sve je bilo riješeno u 65. minuti. Aleksander-Arnold je povukao kontru i fantastičnom loptom u čistu šansu gurnuo Salaha koji takve prilike ne propušta.

Porto je smanjio u sljedećem napadu nakon što je Militao zabio glavom nakon kornera, ali je portugalska momčad na kraju dobro prošla. Mane je u 73. minuti pobjegao obrani, zaobišao i Kasiljasa i onda s deset metara promašio potpuno prazan gol.

No, četiri minute kasnije nije Firmino. Henderson je savršeno ubacio, a Brazilac se samo naklonio i glavom spustio loptu u gol za 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Van Dijk u 84. minuti. Opet je Henderson ubacio iz kornera, Mane je prebacio na drugu stativu, a Liverpulov stoper glavom zakucao loptu za veliku pobjedu Liverpula.

Polufinale će biti Barselona – Liverpul. Prva utakmica igra se 30. Aprila ili 1. maja na Nou Kampu.

(index.hr)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button