Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Izvršni komitet SNSD-a: Višković mandatar (VIDEO)

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je da prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Sjednici su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica Željka Cvijanović, generalni sekretar Luka Petrović i ostalo rukovodstvo partije.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za medije da je na današnjoj sjednici razmatran izborni rezultat SNSD-a i da je ova stranka izuzetno zadovoljna ostvarenim rezultatima.

Kovačević je istakao da je SNSD ispunio sve zacrtane ciljeve, podsjetivši da su kandidati ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, i predsjednika Srpske, Željka Cvijanović, ostvarili pobjedu. On je podsjetio da je ova stranka osvojila najviše mandata za NSRS i najviše mandata za PD PS BiH iz Republike Srpske.

– SNSD ostaje ubjedljivo najveća politička stranka u Republici Srpskoj, a u ovom mandatu još snažnija. SNSD je najjača politička stranka iz Srpske na nivou BiH i najjača politička stranka u BiH – poručio je Kovačević.

On je naveo da će ova stranka, nakon procesa formiranja vlasti u Srpskoj i na nivou BiH, krenuti u detaljnu analizu izbornih rezultata u svim lokalnim odborima SNSD-a i da će na osnovu te analize imati određene reakcije za svaki pojedinačni opštinski odbor.

Kovačević je rekao da je Izvršni komitet donio smjernice za razgovore sa svim koalicionim partnerima.

– Vjerujemo da će dio skupštinske većine u ovom mandatu, uz SNSD biti DNS, SP, Ujedinjena Srpska, a vjerujemo i NDP, kao i grupa Obrena Petrovića – naveo je Kovačević.

On je podsjetio na današnje razgovore sa koalicionim partnerima i izrazio uvjerenje da će Srpska uskoro dobiti novu Vladu.

Podsjećamo, danas su počeli sastanci funkcionera SNSD-a, predvođenih predsjednikom stranke, sa čelnicima SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Izvor
RTRS
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button