Društvo

Suzana Radanović: Molimo vas, ne govorite u naše ime!

– U ime grupe „Pravda za Davida“ mogu javno istupati samo roditelji pokojnog Davida, Suzana Radanović i Davor Dragičević, advokati koje je grupa angažovala, kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv, poručila je Davidova majka.

Suzana Radanović, Davidova majka, danas je saopštila – ko u ime grupe “Pravda za Davida” može istupati u javnosti.

“Molimo vas, ne govorite u naše ime! U ime grupe `Pravda za Davida` mogu javno istupati samo roditelji pokojnog Davida, Suzana Radanović i Davor Dragičević, advokati koje je grupa angažovala, kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv”, navedeno je u saopštenju.

Dalje se navodi da svi ostali koji javno pominju slučaj ubistva Davida Dragičevića, to rade u svoje ime i ne zastupaju mišljenje „Pravde za Davida“.

“Molimo građane, stručnjake, političare i sve ostale osobe da ne iznose javne analize niti daju izjave za medije u ime naše grupe. Ukoliko to ipak rade, neka naglase da se radi o njihovim ličnim stavovima, sa kojima grupa može, ali i ne mora da se slaže. U naše ime javno istupaju samo roditelji ubijenog Davida, naši advokati, kao i Dragan Dabić i Ozren Perduv“, naglašavaju iz „Pravde za Davida“.

Porodica Dragičević lično apeluje na sve ljude kojima je stalo do istine i konačnog rješenja ovog slučaja, da ne prezentuju javno svoje mišljenje, jer to može samo štetiti njihovim nastojanjima da pronađu ubice Davida Dragičevića.

“David je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida, te im tokom ovih 10 mjeseci pomogli da dokažu da nijedna tvrdnja iznesana na toj press konferenciji nije tačna. Davidov otac Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran”, podsjeća se u saopštenju Suzane Radanović, Davidove majke.

Izvor
BN
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!