Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Pet savjeta kako da sačuvate kosu od vlage

Kišno i vlažno vrijeme je najveći neprijatelj savršene frizure. Vlaga iz vazduha uzrokuje kovrdžanje kose, zbog čega ona postaje “neposlušna”.

Ako želite maksimalno da zaštitite kosu od vlage, pročitajte pet frizerskih savjeta će vam pomoći da sačuvate svoju frizuru. 

1. Ne zaboravite regenerator 

Tajna ravne kose oslikava se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrdžanja je idealan onaj koji se ne mora ispirati. 

Live-in regeneratori za kosu koji se ne moraju ispirati najbolje su brzinsko rješenje protiv kovrdžanja kose. Ako se bojite da će regenerator previše slijepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova. 

2. Prirodno osušite kosu 

Prije nego što posegnete za fenom za kosu, pustite da se vlasi barem malo osuše na vazduhu. Vruć vazduh iz fena značajno isušuje kosu, koja onda jače reaguje na spoljašnje nadražaje poput velike količine vlage u vazduhu, zbog koje se kosa onda mnogo jače kovrdža. 

Nakon pranja kosu zamotajte u peškir i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a fen upotrebite samo za kratko, završno sušenje. 

3. Poslužite se serumom i uljima za kosu 

Nakon pranja kose na vlasi nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima. 

Preparati za njegu kose sadrže ulja koja na vlasima rade takozvani zaštitni film. Taj film spriječava prodor vlage i kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.

4. Upotrebite anti-frizz sprej 

Sprejevi protiv kovrdžanja kose najbolje su rješenje protiv vlage u vazduhu, koja u rekordnom roku može pokvariti svaku frizuru. 

Ovi proizvodi već se dugo koriste u tropskim zemljama, gdje su velike količine vlage u zraku tokom cijele godine. Anti-frizz sprejevi spriječavaju prodiranje vlage u vlasi te je tako štite od kovrdžanja. Sprej je najbolje nanijeti na vlažnu, opranu kosu. 

5. Lak za kosu kao SOS rešenje 

Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrdžanja uzrokovanog vlagom u vazduhu. 

Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji spriječava dubinsko prodiranje vlage. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim anti-frizz efektom koji imaju još jači efekat protiv kovrdžanja.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button