Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Počela izgradnja vodovoda Rekavice – Sokolovac

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, ozvaničio je danas početak izgradnje lokalnog vodovoda Rekavice – Sokolovac, u okviru velikog projekta izgradnje vodovodne mreže na seoskom području. On je rekao da je riječ o prvoj fazi radova i da je vrijednost projekta preko 100.000 KM.

– Ovo je jedan od 18 vodovoda koje gradimo ove godine na području grada. Nadam se da će domaćinstva u Rekavicama koja sada nemaju riješeno snabdijevanje vodom, nakon izgradnje ovog vodovoda, imati kvalitetno i trajno riješen problem vodosnabdijevanja – naveo je gradonačelnik.

Radojičić je podsjetio da je na širem području Rekavica planirana izgradnja tri vodovoda, i to Rekavice – Blagojevići, Rekavice Sokolovac i najveći projekat Rekavice – Kola.

– To je vodovod na koji su se građani najviše žalili i gdje ima dosta problema. Nažalost, tender za izvođenje radova na vodovodu Rekavice – Kola je propao, pošto se nije javio niko od izvođača. To za Grad predstavlja poseban problem ove godine i on je sve više izražen, jer bukvalno ne možemo da nađemo izvođače koji će pratiti ovakav tempo i dinamiku posla u različitim oblastima – izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Rekavice 1 Nenad Grbić, rekao je da je izgradnja vodovoda za mještane ovog kraja od ogromnog značaja i da će biti izgrađeno oko dva kilometra novog vodovoda. On je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su uvažili zahtjeve mještana ovog kraja.

Kada je riječ o području Rekavica, u toku je izgradnja vodovoda Rekavice – Blagojevići, u ukupnoj dužini od oko četiri kilometra. Radi se osam krakova sekundarne vodovodne mreže, čime će biti omogućeno stabilno vodosnabdijevanje 40 domaćinstava iz zaselaka Lakići, Blagojevići i Račići. Za izgradnju ovog vodovoda, iz gradskog budžeta predviđeno je 170.000 KM.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button