Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Održana komemoracija povodom smrti Zdravka Krsmanovića

U Foči je danas održana komemoracija povodom smrti potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Zdravka Krsmanovića.

Potpredsjednik NDP-a Momčilo Novaković rekao je na komemorativnom skupu da je smrt presrela Zdravka Krsmanovića na putu na kome je imao još mnogo volje, planova i začuđujuće mnogo energije.

– Pomalo svojeglav, ali uvijek čvrst, bio je spreman svakog saslušati, ali često nije imao dlake na svom britkom jeziku. Želio je dogovor i razgovor, ali je odbijao da pravi truli kompromis – rekao je Novaković.

On je dodao da se Krsmanović zalagao za socijalnu pravdu, solidarnost, pravičnost, dostojanstvo, a posebno za svoje Podrinje i Foču, kojima se ponosio, te da će ostati upamćen po čvrstim i beskompromisnim stavovima, ali i pozivima za dijalog.

Dugogodišnji saradnik Zdravka Krsmanovića, potpredsjednik Opštinskog odbora NDP-a u Foči Olivera Elez istakla je da će Krsmanović ostati upamćen kao graditelj kapitalnih građevinskih objekata u Foči, poput Gradske dvorane, Akva parka, mostova, Hrama Svetog Save.

Ona je istakla da je Krsmanović zračio nevjerovatnom energijom i neuništivim optimizmom.

– Politička borba Zdravka Krsmanovića i način izražavanja bili su potpuno neuobičajeni, van svih klišea, ali uvijek koncizno pripremljeni i bez suvišnih fraza. Govorio je narodnim jezikom – rekla je Elezova.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će Fočaci pamtiti Zdravka Krsmanovića, koji je u dva mandata bio na čelu ove lokalne zajednice, po onome što je ostavio svom voljenom gradu.

Krsmanović je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su specijalno priznanje Evropskog udruženja menadžera za najmenadžera lokalne uprave u BiH za 2007. godinu, kao i specijalnog priznanja Evropskog udruženja novinara za razvoj turizma u BiH 2009. godine.

U izboru za ličnost godine BiH dobitnik je nagrade za najboljeg načelnika u Republici Srpskoj u 2010. godini, zatim “Zlatne turističke krune” od Udruženja hotelijera BiH u 2011, a od Vorldstrit asocijacije iz Berlina dobitnik je specijalnog priznanja za razvoj fudbala i promocije evropskih vrijednosti kroz organizaciju Međunarodnog turnira “Fudbal frends” i saradnju sa Fifom kroz program “Fudbal za nadu”.

Internacionalna liga humanista 2012. dodijelila je Krsmanoviću priznanje lider lokalne zajednice decenije sa zlatnom plaketom za razvoj lokalne samouprave u skladu sa Evropskom poveljom.

Nakon komemoracije, Fočaci su nekadašnjeg načelnika na vječni počinak ispratili iz Hrama Svetog Save, čiju gradnju je 2006. godine, kao tadašnji predsjednik Crkvenog odbora, započeo Zdravko Krsmanović.

Sahrana Zdravka Krsmanovića biće obavljena na groblju Barakovac u Foči u 14.00 časova.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button