Privreda

Prosječna neto plata u februaru 896 KM

BANJALUKA – Prosječna neto plata isplaćena u februaru u Republici Srpskoj iznosila je 896 KM i u odnosu na prethodni mjesec nominalno je veća za jedan odsto, a realno za 0,5 odsto, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je prosječna bruto plata isplaćena u februaru iznosila 1.391 KM.

Komić kaže da je u odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plata nominalno veća za 6,5 odsto, a realno za 5,7 odsto.

On je rekao da je ukupan indeks potrošačkih cijena u Republici Srpskoj u februaru veći za 0,5 odsto u odnosu na januar, dok je u odnosu na februar prošle godine ukupan indeks potrošačkih cijena u prosjeku veći za 0,8 odsto.

Komić ističe da je indeks odjeljka hrana i bezalkoholnih pića veći za 1,7 odsto, indeks odjeljka namještaj i pokućstvo za 0,4 odsto, a indeks odjeljka zdravstvo za 0,1 odsto.

Prema njegovim riječima, indeksi odjeljaka stanovanje, obrazovanje, restorani i hoteli i ostala dobra i usluge ostali su nepromijenjeni.

Komić je naveo da je indeks odjeljka prevoz niži za 0,4 odsto, indeks odjeljka odjeća i obuća niži je za 0,3 odsto, dok su indeksi odjeljaka alkoholna pića i duvan, komunikacije, te indeks odjeljka rekreacija i kultura niži za po 0,1 odsto.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!