Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Stadion Tuzla Cityja s umjetnom travom u upotrebi iduće sedmice

Na stadionu Tuzla Cityja u Simin Hanu u toku su završni radovi na izgradnji modernog igrališta s vještačkom travom, koje će, kako je rečeno Feni u klubu, u upotrebi biti krajem iduće sedmice.

Radove izvodi firma HEEZ Gradnja iz Tuzle u vlasništvu Azmira Husića, predsjednika Tuzla Cityja, koji je i glavni investitor u izgradnju igrališta, dok specijalnu podlogu postavlja kompanija Mavas iz Mrkonjić Grada.

“U ovaj projekat uložiće se više od 500.000 maraka. Nažalost, na stadionu neće moći igrati zvanične utakmice naša premijerligaška ekipa, ali hoće sve omladinske u kojima trenira oko 150 dječaka”, kaže za Fenu Muhamed Suljagić, portparol Tuzla Cityja.

Na teren veličine 8.000 kvadratnih metara postavljen je prvi sloj vještačke trave. Slijedi posipanje 3 cm sloja kvarcnog pijeska za upijanje vlage i stabiliziranje terena, a nakon toga uslijedit će postavljanje isto toliko debelog sloja specijalnog granulata, čime bi glavni radovi bili završeni.

Oko terena biće postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače i službene osobe. Radnici farbaju metalne držače na tribinama, te unutrašnjost objekta koji iz dana u dan poprima sve ljepši izgled.

Premijerligaška ekipa Tuzla Cityja od nove godine trenirala je na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj, zatim u Puračiću, te u Bukinju, dok će uskoro konačno treninge moći obavljati na svom stadionu.

“Očekujemo završetak radova u četvrtak, dok bi već u subotu, zvanične utakmice mogli igrati dječaci pionirske, kadetske i juniorske ekipe našeg kluba”, izjavio je za Fenu član klupske uprave Amir Smajlović.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button