Politika

Ambasada SAD u BiH želi dodatne informacije o rezervnom sastavu policije RS

SARAJEVO – Ambasada SAD u BIH tražiće dodatne informacije o namjeni rezervnog sastava policije Republike Srpske.

Formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, a nacrt se razmatra na današnjoj sjednici parlamenta RS.

“Upoznati smo sa činjenicom da je Vlada Republike Srpske podržala nacrt amandmana na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima koji bi mogli da se iskoriste za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske”, saopštila je američka ambasada u BiH, a prenosi regionalna televizija N1.

Naglašeno je da će se tražiti dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan djelokruga MUP RS.

“SAD podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u BiH, koje poštuju svoje specifične nadležnosti, djelotvorno koordinišu aktivnosti sa ostalim bezbjednosnim agencijama, i djeluju ispravno u skladu sa zakonom, bez političkog uticaja”, navodi se u u saopštenju američke ambasade u Sarajevu.

Prema predloženom nacrtu izmjena i dopuna Zakona o policiji, osim hiljadu rezervnih policajaca, u narednom periodu vlasti RS najavljuju i druga ulaganja u osposobljavanje i opremanje pripadnika MUP-a.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!