Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Gornji dijelovi Česme na ljeto dobijaju vodu

12.11.2019.12.11.2019.Gornji dijelovi Česme na ljeto dobijaju vodu

Na području gornjeg dijela Česme, ovih dana se intenzivno radi na gradnji velikog rezervoara, koji će konačno riješiti problem vodosnabdijevanja ovog naselja. Radovi se izvode u okviru velikog projekta „Voda I“, odnosno izgradnje 56 kilometara nove vodovodne mreže u više sela i prigradskih naselja.

Konkretnije, rezervoar za treću visinsku zonu Česme, koja je intenzivno naseljavana u poratnim godinama, predviđen je za zapreminu od 500 kubika, što će, po predstojećoj izgradnji vodovodne mreže, obezbjediti stabilno vodosnabdijevanje za više od 500 domaćinstava u ovom kraju.

  • Trenutno, radi se na betoniranju temeljne ploče i pripremama za gradnju zidova budućeg rezervoara. Do sada, urađen je iskop, postavljen tamponski sloj, hidroizolacija i donja konstruktivna ploča, te je započelo montiranje oplate i armature za zidove rezervoara, koji bi u zavisnosti od vremenskih uslova mogli biti izgrađeni u naredne dvije sedmice – navode u Odjeljenju za komunalne poslove.

Radovi u Česmi koštaće 2,8 miliona KM, a osim gornjih dijelova Česme,  ovim projektom će voda doći i do više susjednih sela na području laktaške opštine.

Sveukupno, za projekat „Voda 1“ biće izdvojeno 7,8 miliona KM. U idućih godinu dana biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže, sa ciljem da se u roku od tri godine postigne da više od 95 odsto stanovništva na teritoriji Banje Luke dobije stabilno vodosnabdijevanje.

Prošle godine, izgrađen je rezervoar na četvrtoj visinskoj zoni Česme, što je bio preduslov da počne izgradnja rezervoara i za treću visinsku zonu.

Izvođač radova je preduzeće „Hidrokop“, a očekuje se da bi domaćinstva vodu trebalo da dobiju do narednog ljeta.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button