Politika

BURNO U DNS-u: Čubrilović i Stevanović izbačeni iz stranke. Raspušta se GO Banjaluka

Na sjednici Predsjedništva DNS-a koja je održana danas u Banjaluci Nedeljko Čubrilović i Spomenka Stevanović su isključeni iz partije.

Oni su na predsjedništvu isključeni jer su se oglušili o dogovor stranke o izboru predsjednika Narodne skupštine RS.

Naime, Klub DNS-a u NSRS je za predsjednika Skupštine predložio Duška Ivića, dok su se četiri poslanika ove stranke predvođeni Spomenkom Stevanović odlučili za Čubrilovića koji je na kraju i dobio podršku većine.

Spomenka Stevanović ranije je napustila sjednicu Predsjedništva te je izjavila kako je isključena iz stranke ali da nema informaciju da je isključena i iz Kluba poslanika. Ukoliko se to dogodi, onda će oni biti primorani da osnuju vlastiti Klub poslanika.

Ona je rekla da je odluka prvostepena, i da očekuje da će Glavni odbor stranke poništiti odluku Predsjedništva.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je rekao da je tema sjednice bila aktuelna nsituacija nakon događajna u NSRS, odnosno izbora predsjednika Skupštine.

“Izabran je naš član u tom momentu, ali na prijedlog manjine kluba DNS-a, jer ih je četvoro predložilo mimo organa stranke. Obzirom da nije ispoštovana odluka stranke i da se izašlo iz okvira stranačkog djelovanja danas je predsjedništvo donijelo odluku da se Nedeljko Čubrilović, Spomenka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović isključenl iz stranke, kao i Damir Ćopić”, rekao je Marko Pavić nakon sjednice predsjedništva te dodao da je odlučeno da bude raspušten i Gradski odbor Banjaluka.

Na pitanje novinara BUKE da li je DNS-u svejedno sad hoće li biti dio vlasti, ili će biti u opoziji on je rekao kako postoji sporazum a na partneru je da vidi hoće li ih pozvati ili ne.

Lider DNS-a potvrdio je kako su izbačeni članovi DNS-a izbačeni i iz Kluba poslanika DNS-a.

Izvor
6yka
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!