Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banjalučanin vratio vlasniku novčanik sa 2.610 KM

Dobro se dobrim vraća, kaže stara poslovica, a njome se vodio i Banjalučanin Jovan Šmanja, koji je prije nekoliko dana našao novčanik u kojem je bilo oko 2.610 KM i lični dokumenti i vratio ga vlasniku, svom sugrađaninu Aleksandru Kondiću.

Šmanja kaže da bi svako ko pronađe novčanik trebalo bi ga vrati vlasniku, ali da su čudna vremena pa to možda u današnjem svijetu, kaže on, nažalost i nije normalno.

“Prolazio sam automobilom, usporio sam kod dvorane ‘Borik’ u Banjaluci, i primijetio sam novčanik. Zaustavio sam vozilo i uzeo novčanik u kojem se nalazilo 1.000 evra i 610 KM, lična karta, vozačka dozvola i nekoliko kreditnih kartica”, priča Šmanja.

Prema njegovim riječima, iako je nepristojno preturati po tuđim stvarima, ipak je, tražeći adresu čovjeka koji je izgubio novčanik, našao dva papira, a na jednom od njih bili su napisani ime vlasnika i broj telefona, te ga je odmah kontaktirao.

“Kada sam ga nazvao i rekao da sam pronašao novčanik, Kondić je bio iznenađen. Rekao sam mu da dođe u prostorije Omladinskog fudbalskog kluba Spartak u kojem sam trener, jer sam tada imao trening”, ispričao je Šmanja.

Dodao je da su mu roditelji djece s kojima je tada trenirao, a koji su došli da ih gledaju i bili tu kada se Kondić pojavio i od njega čuli šta se desilo, čestitali na plemenitom gestu.

“Kondić je bio veoma srećan što sam mu vratio novčanik. Dao sam mu novac naočigled svih ljudi kako bi on provjerio da li je sve tu, a nakon toga, iako sam rekao da ne treba ništa, ostavio je novac da se svi počastimo”, rekao je Šmanja.

Ističe da bi opet isto uradio.

“Iskreno, da sam ja izgubio novčanik i dokumente, ne vjerujem da bi mi ih neko vratio, ali ipak treba vjerovati da ima dobrih ljudi”, kaže Šmanja.

Kondić je rekao da se uopšte nije nadao da će naći novčanik koji je igubio preko puta dvorane “Borik”, a u kojem je bilo toliko novca.

“Jovan me je nazvao i rekao da je našao moj novčanik. Nakon što sam ga uzeo, počastio sam sve prisutne sa 200 KM, jer smatram da je to u redu jer mi je Jovan pomogao”, ispričao je Kondić.

Dodaje da su mu najveći problem bili dokumenti, jer je proces vađenja novih dugotrajan, a novac se, kako kaže, može preboljeti.

“Novac uopšte nisam očekivao da ću naći i nadao sam se samo da ću naći barem dokumente, znajući kakvi su danas ljudi, ali eto sve mi je na kraju vraćeno i zahvalan sam Jovanu na svemu”, istakao je Kondić.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button