Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Tavom pretukao ženu

ČAKOVEC – Opštinski sud u Čakovcu javno je objavio sadržaj nepravosnažne presude kojom se T. M. (75) iz Žiškovca proglašava krivim zbog počinjenog krivičnog djela nasilja u porodici.

T. M., koji je već pravosnažno osuđivan za nasilje u porodici, prošle godine je krajem avgusta, u porodičnoj kući vrijeđao i fizički napao svoju vanbračnu suprugu, javlja Emedjimurje.

U presudi se navodi kako je suprugu prvo vrijeđao pogrdnim riječima. Nakon toga ju je nekoliko puta udario tavom po licu, a potom i rukom, takođe u lice.

Tu nije stao, već je, nakon što ga je supruga u samoobrani odgurnula, T.M . uzeo posudu s vodom te je polio po tijelu.

Na sudu je T. M. iznio svoje viđenje sukoba.

“Istina je da smo se svađali, no ona je mene vrijeđala kao i ja nju. Nisam je udario tavom u lice jer je u tavi bio kelj, no možda sam je udario rukom u lice. Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati”, rekao je T. M. na sudu.

T. M. kažnjen je s 3.000 kuna te dodatnih 300 kuna troškova sudskog postupka. Kod izricanja kazne sud je kao olakšavajuće okolnosti uzeo djelimično priznanje počinjenog prekršaja, zdravstveno stanje okrivljenika i njegovu starosnu dob, a otežavajuće mu je bilo to što je već kažnjavan.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button