Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Navijački simboli zabranjeni u novosadskim školama

NOVI SAD – Zabranjeno unošenje navijačkih rekvizita i odjeće sa simbolima sportskih klubova – glasi preporuka koju je danas usvojilo Koordinaciono tijelo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

Za primjenu ove preporuke biće zaduženi direktori osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu.

Kako je za Tanjug izjavila predstavnik Opštinskog Savjeta roditelja Grada Novog Sada u Koordinacionom tijelu, Dragana Ćorić, ova mjera je predložena u cilju poboljšanja bezbjednosti učenika.

“Navedena mera je predložena kao mera prevencije budućih nasilnih inicidenata i predloženo je da se to uvrsti ako već nije u okviru kodeksa oblačenja i ponašanja učenika u školama. Možda deluje kao mali pomak, ali ovo je ono što mi kao Koordinaciono telo možemo da radimo u okviru nadležnosti – da predlažemo i iniciramo mere prevencije nasilja, a sve u cilju poboljšanja bezbednosti učenika u školama na teritoriji Novog Sada”, navela je Ćorić, koja je i predstavnik Udruženja “Roditelj”.

Predsjednik tog Koordinacionog tijela i član Gradskog vijeća za obrazovanje Vladimir Jelić, u izjavi za Tanjug pojašnjava da je ova Preporuka u skladu sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i pravilnicima.

Naglašava i da navijačkim simbolima nije mjesto u školi.

“Zbog toga što smo svi svedoci da su takvi rekviziti često razlog za svađu i sukobe između pojedinih učenika, a koji se često završe i nasiljem, tražimo od škola da opominju decu i ne dozvole unos navijačkih simbola”, naveo je Jelić.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button