Privreda

Fiskalnim računima do stana, koverta jedini trošak u igri

Kupovina koverte, i to pod uslovom da je nemaju, biće jedini trošak za građane koji kupuju u Republici Srpskoj, u nagradnoj igri čiji je cilj sakupiti deset fiskalnih računa bilo koje vrijednosti, a koji im mogu donijeti stan u Banjaluci.

Kako je za “Nezavisne” pojašnjeno u Udruženju ekonomista SWOT Republike Srpske, uz čiju saradnju se realizuje ova nagradna igra, računi u kovertama potpuno besplatno moći će se predati u bilo kojoj pošti na teritoriji Republike Srpske.

“Obaveza učesnika nagradne igre je da na koverti napišu ime, prezime, adresu i broj telefona te naziv nagradne igre i predaju je na poštanskom šalteru ili ubace u poštansko sanduče. Veoma je važno napomenuti da u nagradnoj igri neće moći da učestvuju lica mlađa od 18 godina pa molimo sve građane da na koverte ne stavljaju imena maloljetnih članova porodice”, kažu u ovom udruženju.

Kako će se tačno zvati nagradna igra i kada zvanično počinje, biće poznato kroz nekoliko dana kada bude usvojen pravilnik koji je u završnoj fazi izrade. Tada će biti objelodanjeni i ostali tehnički detalji, ali bez obzira na to, građani mogu da sakupljaju račune i slipove (potvrde plaćanja karticom), a važiće svi oni izdati od 1. juna.

Podsjećamo, nagradnu igru je pokrenulo Ministarstvo finansija Republike Srpdke, a nagradni fond iznosi 800 hiljada maraka.

Glavne nagrade su pet stanova u Banjaluci, čiji će budući korisnici, zajedno s ostalim dobitnicima robnih nagrada, biti izvučeni u nekoliko krugova u septembru.

Pravo učešća imaju sva punoljetna lica s registrovanim prebivalištem ili boravištem na teritoriji BiH, uz uslov da su fiskalni računi iz Republike Srpske.

Igra je organizovana u cilju borbe protiv sive ekonomije, a Vlada Republike Srpske je posegnula za mjerama koje su se pokazale kao efikasne širom Evrope. Možda najbolji, a ujedno i najbliži, primjer je susjedna Srbija.

U 2018. godini organizovan je drugi ciklus nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” kroz dva kruga u trajanju od po mjesec dana.

Za vrijeme trajanja nagradne igre građani su poslali 107.322.950 fiskalnih računa i slipova, odnosno 10.732.295 koverata.

Prema istraživanju građana, koje je sproveo IPSOS, u nagradnoj igri je učestvovao 41 odsto stanovništva, po čemu je ova nagradna igra među najuspješnijim u Evropi.

U istraživanju čak 35 odsto građana je izjavilo da ih je nagradna igra podstakla da uzimaju fiskalne račune, a 13 odsto da ih je podstakla da plaćaju karticom. Podrška građana borbi protiv sive ekonomije je kao i prošle godine na izuzetno visokom nivou od 90 odsto.

Banjalučanka Vesna B. kaže kako je već sakupila dovoljno računa da pošalje dvije koverte.

“Čekam preciznije informacije, a do tada sakupljam račune. Do sada sam uzimala samo one veće nakon kupovine u trgovini, ali s obzirom na to da vrijednost nije bitna, uzimam i one od jutarnje kafe. Pretpostavljam da će konkurencija za nagrade biti ogromna, ali ko ne bude poslao račun, nema čemu ni da se nada”, zaključila je ona.

OSNOVNE INFORMACIJE

– Potrebno sakupiti deset računa ili slipova

– Vrijednost na računu nije bitna

– Nema poštanskih troškova

– Važeći su svi računi od 1. juna

– Maloljetna lica ne mogu učestvovati

– Pet stanova glavne nagrade

– Izvlačenje u septembru

– Nekoliko nagradnih krugova

– 800 hiljada maraka nagradni fond

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!