Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Uskoro novi društveni dom u Česmi

Mještani Česme, jednog od najbrže rastućih banjalučkih naselja, trebalo bi uskoro da dobiju novo mjesto za društvena okupljanja.

Predviđeno je da se gradi društveni dom u gornjem dijelu Česme, odnosno na Krčmaricama, za šta je ovih dana izabran izvođač radova, tako da bi realizacija ovog zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) trebalo da počne ubrzo na terenu.

-Postojeći objekat doma je dotrajao i u jako lošem stanju, te je stoga odlučeno da bude srušen i da se na tom mjestu sagradi novi objekat koji će biti na raspolaganju mještanima ovog naselja – kazali su u Odjeljenju za opštu upravu, koje je koordinator ovog projekta.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević ističe da je Savjet prilikom kandidovanja projekta adaptacije doma, vodio računa o ravnomjernom ulaganju u sve dijelove Česme.

-Predložili smo da se u ovom gornjem dijelu Česme sagradi jedan novi višenamjenski objekat u čijoj su blizni mali sportski tereni. Svakako da će jedan takav objekat imati svoju namjenu i da će koristiti kako građanima korisnicima tih terena, tako i za održavanje folklornih ili drugih sekcija – kazao je Maličević.

On je podsjetio da je u okviru istog projekta Grada i UNDP-a pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, dograđena učionica uz postojeći objekat područne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ tako da đaci umjesto u tri nastavu sada pohađaju u dvije smjene.

U Česmi, naselju sa oko 6.000 stanovnika, prošle godine je obnovljena centralna saobraćajnica u Ulici Petra Velikog, a  u toku je veliki projekat iz oblasti vodosnabdijevanja – gradnja rezervoara za više dijelove Česme.

Takođe, mještani Česme će tokom ljeta dobiti i teretanu na otvorenom na lokaciji kod fudbalskog igrališta.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banja Luka u ovom projektu učestvuje sa šest mjesnih zajednica:  Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button